Over MediaMy

MediaMy is een eenmanszaak van Myron van Ruijven. In 2018 studeerde ik af als Interactief Vormgever in Utrecht. Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in het maken van beeld: als 8-jarige probeerde ik vakanties al zo goed mogelijk vast te leggen. Wat fotografie betreft begon ik met een compactcamera. In de loop der jaren werden er heel wat versleten. Maar daardoor leerde ik wel steeds beter fotograferen. Al snel werd het tijd voor het echte werk: een spiegelreflex camera. Naarmate de jaren voorbij gingen werden ze voor een steeds beter model vervangen en leerde ik steeds meer over de techniek. Toen die kennis in huis was, werd het tijd om ook inhoudelijk te groeien. Een foto moet tenslotte een verhaal vertellen. Op redactioneel gebied begon ik in 2014 met het werken bij Railhobby. Hét tijdschrift over de spoorwegen. Mijn werkzaamheden voor het blad werden steeds breder en inmiddels ben ik meerdere jaren redacteur en Social Media Coördinator, maar ook doe ik enig grafisch werk. Hiermee was ik één van de jongste redacteuren van Nederland.

De mediawereld heeft mij altijd in grote mate geïnteresseerd. Ontzettend blij was ik dan ook om bij mediabedrijven FC Klap en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) stage te mogen lopen in 2017. Hier deed ik onwijs veel ervaring op in het maken en vormgeven van media. Van het werken aan de website van NPO Start, tot het opmaken van Nickelodeon Magazine of Broadcast Magazine. Blij ben ik om voor het eerstgenoemde bedrijf regelmatig klussen te doen.

In mijn vrije tijd doe ik aan Urban Exploration: het fotograferen van verlaten gebouwen, meestal in het buitenland. Maar ook tref je mij regelmatig aan bij auto-evenementen. Dit alles doe ik het liefst samen met vrienden. Ook bevind ik mij veel op YouTube: deze wereld vind ik erg interessant en zo houd ik alles nauwlettend in de gaten.